Skaraborgs Chark & Fågel
Sök på webbplatsen!
Du är här: Företaget

Företagets resa fortsätter...


Skulle du inte hitta det du söker är du välkommen
att ringa oss på telefon: 0511-34 25 50.
Uppdaterades: 2016-09-16, 09:38 Skriv ut

I slutet av 1990-talet
insåg Gabriel Özbek, Besim Yüksel och Erkan Yüksel att de tillsammans hade en unik kompetens. Gabriel marinerade rev- och kamben i sin butik och Besim och Erkan drev en pizzeria och utvecklade kebabspett.

Genom att slå sig samman fick de en stark position på marknaden och företagets spännande resa kunde börja.

Fabrik i Skara
I samband med att en fabrik i Skara köptes, utökades verksamheten med styckning. I början såldes främst styckat griskött till butiker och grossister. Ganska snart började de förädla sina produkter, t ex flintastek och spare ribs. I samma veva började också samarbetet med de stora kedjorna.

Det är bara att konstatera att det lönar sig att vara flexibel och följa med i förändringarna. Det ger framgång.

Ytterligare en anläggning
I juli 2004 köptes ytterligare en anläggning in, vilket innebar att kött- och charksortimentet utökades med förädlade fågelprodukter. Eftersom företaget är ett litet bolag kan de vara flexibla och snabbt anamma nya trender på marknaden. Det utnyttjar de självklart och de arbetar kontinuerligt med att utveckla och presentera nyheter för sina kunder.

Skaraborgs Chark och Fågel har idag 20-talet anställda och en årsvolym på ca 2 500 ton.

Ljus framtid
Företagets resa fortsätter och tanken är att utmana de stora jättarna, de som bara marknadsför traditionella smaker. Siktet är nu inställt på att bli ännu starkare på att ha spännande, färdiggrillade matprodukter med nya exotiska kryddningar.